خبرگزاری فارس یاسوج؛ نسیم راوند__چند سالی است که خشکسالی موجب ظهور آفاتی است که درختان بلوط کهگیلویه و بویراحمد را از نفس انداخته و همینطور به پیش میروند.
آفت برگخوار و جوانهخوار بلوط نایی برای درختان بلوط زاگرس نگذاشتهاند و هر لحظه وضعیت جنگلهای زاگرس وخیمتر میشود.
حال ناخوش درختان بلوط کهگیلویه و بویراحمد موجب شد عیسی حسنی معاون پیشگیری جرم دادگستری کهگیلویه و بویراحمد در همین خصوص نامهای خطاب به وزیر جهاد کشاورزی حال ناخوش درختان بلوط استان کهگیلویه و بویراحمد را شرح دهد.
در این نامه خطاب به آقای ساداتینژاد آمده؛ حال جنگلهای بلوط در استان کهگیلویه و بویراحمد ناخوش است به دلیل هجوم و بلایای طبیعی و انسانی، بیرمق و ناتوان شدهاند. آتشسوزیهای گاه و بیگاه، هجوم گال، خشکسالی، کم آبی و این روزها هم بحرانی جدی و نگران کننده بهنام پروانه برگخوار دامنگیر آن شده و بخش زیادی از جنگل های استان کهگیلویه و بویراحمد دچار این آفت شدهاند.
گویا مصیبتها در جنگلهای بلوط زاگرس تمامی ندارد و هر بار باید منتظر بحرانی جدیدی بود و حال جنگل های بلوط استان در شرایط فعلی بسیار اسفبار است.
در ادامه این نامه خطاب به وزیر جهاد کشاورزی آمده؛ استحضار دارید که پروانه برگخوار آفتی است که درختان بلوط و گیاهان گوناگونی مانند مرکبات پسته و بادام و بسیاری از گیاهان حمله میکند این آفت به پنج نسل در طبیعت میتواند خسارت وارد کند.
پروانه جوانه خوار بلوط که در دهه اخیر گونههای مختلف را مورد حمله قرار داده آفتی بسیار مخرب است که باعث کاهش رویش چوب، زواب جنگل، تغییر در زادآوری توالی شده و حتی باعث مرگ و میر درختان میشود.
این آفت با آغاز فصل بهار در سطح جنگلهای بلوط در ناحیه رویشی زاگرس شروع به فعالیت کرده و خسارات زیادی را به عرصههای طبیعی وارد میکند این حشره با تغذیه بی رویه از جوانهها و برگهای درختان، ظاهر درخت را عاری از برگ میکند و همین باعث می شود بسیاری از مردم با گمان خشکیدگی درخت به قطع آن در عرصه اقدام کنند.
چنانچه فکر اساسی برای نجات درختان بلوط زاگرس اندیشیده نشود با این روند باید شاهد مرگ دسته جمعی این درختان باشیم که در پی آن حیات سایر موجودات نیز از بین خواهد رفت .
درختان بلوط در بخشهای زیادی از مناطق کهگیلویه و بویراحمد از بین رفته اند و البته هم اکنون هم در منطقه باشت و کهگیلویه دچار گونه مهاجم پروانه برگخوار سفید شده در حال زوال هستند این در حالی است که جنگل بلوط در تثبیت خاک، تعدیل آب و هوا و حفظ اکوسیستم منطقه اهمیت خاصی دارد.
در ادامه نامه معاون دادگستری خطاب به وزیر جهاد کشاورزی آمده؛ بنا به نظر فعالان محیط زیست طغیان گونه مهاجم علاوه بر اینکه درختان بلوط را از پا میاندازد مشکلات زیادی هم برای ساکن ایجاد خواهد کرد و تغییرات اکولوژیک و نهایتاً مشکلات دشواری زندگی در این منطقه عاری از جنگلها و مهاجرت ها را به دنبال خواهد داشت.
اگرچه این مهاجرت ها به دلیل از بین رفتن رویشگاهها، مراتع و جنگلها در بخشهای زیادی از استان جنگلی کهگیلویه و بویراحمد چند سالی شدت گرفته و خیلی از روستا خالی از سکنه شدند لذا هشدار داده می شود چنانچه فکر اساسی در این خصوص نشود از قِبِل این آفت جنگلهای استان رو به نابودی کامل رفته و نتواند در جهت بازسازی و سیستم منطقه کاری از پیش برد.
با توجه به اذعان منابع طبیعی استان مبنی بر اینکه هیچ اعتباری به منظور مبارزه با این آفت علیرغم پیگیریهای فراوان اختصاص داده نشده به هر سوی شایسته است موضوع به صورت جد در دستور کار آن وزارتخانه قرار گرفته و اقدامی سریع و بایست در این خصوص صورت گیرد.
اما در همین خصوص باقریپور رئیس اداره حفاظت منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد به فارس از شناسایی ۳۳ هزار هکتار از جنگلهای بلوط به آفت جوانهخوار بلوط در مناطق سردسیری بویراحمد و دنا خبر داد و گفت: ۲۲ هزار هکتار از جنگلهای مناطق گرمسیری به خصوص باشت و منطقه دشمنزیاری کهگیلویه به آفت برگخوار سفید مبتلا شدند.
وی با بیان اینکه آفت باعث شده برگ درختان بلوط در باشت کاملا خشک و در حال از بین رفتن است، گفت: عدم تخصیص به موقع اعتبار باعث شده کار مبارزه با آفات هنوز آغاز نشده باشد که برای مبارزه با آفات در سطح ۲۲ هزار هکتار به ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز باشد.
وی بهترین زمان مبارزه با آفت را ۱۵ فروردین تا ۱۵ اردیبهشت دانست و عنوان کرد: مدیرکل منابع طبیعی در تلاش برای جذب اعتبار از طریق جابهجایی اعتبار است حتی در این خصوص به استاندار کهگیلو یه و بویراحمد نامه نوشته است.
انتهای پیام/۸۲۰۲۴
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0